Author Topic: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)  (Read 36716 times)

Offline IOwnALego111

  • Uncanny Member
  • *
  • Posts: 32
  • Upvotes: 0
  • Marvel fan forever <3
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #60 on: October 12, 2019, 06:09pm »
Wait, did you install the Official Characters Pack before installing the 36R hack?

Of course I did! That was one of the first things I did since I started nodding MUA. I have hero select installed so of course I do. Why do you ask? The things that happened indicate I may not have it installed? Maybe should I try to reinstall it? What do you think? (Wouldnít make sense because I always use captain marvel, hulk and Hawkeye.

Offline IOwnALego111

  • Uncanny Member
  • *
  • Posts: 32
  • Upvotes: 0
  • Marvel fan forever <3
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #61 on: October 12, 2019, 06:14pm »
Can you run it with the -d option and post the generated herostat.xml (put it in pastebin or something and link it)?

Also did you update the OHS herostat.cfg file's first line with the location of your game's data folder?

I donít know if this may be the cause of the problem, but maybe it is. I donít have my game located in Program Files, but in Program Files (x86). I still change the location to that and my old hero select works perfectly. But maybe OHS wonít work in that file and only functions in Program Files? I donít know Iíve heard people say itís better and may solve hero select if you move the game to Program Files.

Offline ZaneD2016

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 2
  • Upvotes: 0
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #62 on: October 12, 2019, 06:37pm »
im new to this whole modding thing, does anyone have a video tutorial on how to use this thing? thanks

Offline IOwnALego111

  • Uncanny Member
  • *
  • Posts: 32
  • Upvotes: 0
  • Marvel fan forever <3
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #63 on: October 12, 2019, 10:45pm »
Wait, did you install the Official Characters Pack before installing the 36R hack?

OK OK NEVERMIND! I FINALLY GOT IT TO WORK.

I had 2 problems that were the cause of why it wasn't working I don't know why:

1. The location: I'll NEVER put mua in program files (x86), EVER.
2. I firmly believe that my anti virus was somehow messing up with OHS. I put in the exceptions.

Thanks so much Tony and Anderson! If anyone is having this problem those are your solutions :)

Offline scottsum

  • Marvel Modder
  • Astonishing Member
  • **********
  • Posts: 164
  • Upvotes: 23
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #64 on: October 13, 2019, 08:04am »
OK OK NEVERMIND! I FINALLY GOT IT TO WORK.

I had 2 problems that were the cause of why it wasn't working I don't know why:

1. The location: I'll NEVER put mua in program files (x86), EVER.
2. I firmly believe that my anti virus was somehow messing up with OHS. I put in the exceptions.

Thanks so much Tony and Anderson! If anyone is having this problem those are your solutions :)

1) I doubt the program being in the x86 folder was the problem.  MUA is a 32-bit program, so that is where it belongs.

2) I have also had my antivirus detect openheroselect.exe as a virus. 
@Tony Stark - Do you know why this is the case?
Great leaders do not seek power.  They have power thrust upon them.

My mods:
http://marvelmods.com/forum/index.php/topic,10385.0.html

Offline IOwnALego111

  • Uncanny Member
  • *
  • Posts: 32
  • Upvotes: 0
  • Marvel fan forever <3
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #65 on: October 13, 2019, 09:13am »
1) I doubt the program being in the x86 folder was the problem.  MUA is a 32-bit program, so that is where it belongs.

2) I have also had my antivirus detect openheroselect.exe as a virus. 
@Tony Stark - Do you know why this is the case?

Well your probably right you know more than me regarding this things... Nevertheless, it still worked for me so yeah I don't know... Thanks!

Offline andersonbrazil

  • Marvel Modder
  • Incredible Member
  • **********
  • Posts: 888
  • Upvotes: 131
  • The greatest hero died because of many.
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #66 on: October 13, 2019, 03:50pm »
1) I doubt the program being in the x86 folder was the problem.  MUA is a 32-bit program, so that is where it belongs.

2) I have also had my antivirus detect openheroselect.exe as a virus. 
@Tony Stark - Do you know why this is the case?

Changing the directory address is a deciding factor in correcting at least 80% of problems with Heroselect, and OpenHeroselect as well. Both have by default the herostat file address in C: \\ Program Files \\ Activision \\ Marvel - Ultimate Alliance \\ data \\. This address is natural from a program installation, casually on Win 32bit. The default installation address in Win 64bit is C: \ Program Files (x86). Marvel Ultimate Alliance, installed on Win 64bit, will have default installation address at C: \ Program Files (x86).
I was able to solve most of my problems with heroselect by removing the game directory from C: \ Program Files (x86) to C: \ Program Files.
The greatest hero died because of many.

Offline IOwnALego111

  • Uncanny Member
  • *
  • Posts: 32
  • Upvotes: 0
  • Marvel fan forever <3
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #67 on: October 13, 2019, 06:40pm »
Changing the directory address is a deciding factor in correcting at least 80% of problems with Heroselect, and OpenHeroselect as well. Both have by default the herostat file address in C: \\ Program Files \\ Activision \\ Marvel - Ultimate Alliance \\ data \\. This address is natural from a program installation, casually on Win 32bit. The default installation address in Win 64bit is C: \ Program Files (x86). Marvel Ultimate Alliance, installed on Win 64bit, will have default installation address at C: \ Program Files (x86).
I was able to solve most of my problems with heroselect by removing the game directory from C: \ Program Files (x86) to C: \ Program Files.

Well that was sure my case then and why it wasn't working. Thanks for the explanation :)

Offline Tony Stark

  • Marvel Modder
  • Incredible Member
  • **********
  • Posts: 1299
  • Upvotes: 66
  • Pizza Time!
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #68 on: October 14, 2019, 11:02am »
1) I doubt the program being in the x86 folder was the problem.  MUA is a 32-bit program, so that is where it belongs.

2) I have also had my antivirus detect openheroselect.exe as a virus. 
@Tony Stark - Do you know why this is the case?

Unfortunately no clue. It may be the way the Python to EXE compiler packages it. My own antivirus had no issues with it.

Offline scottsum

  • Marvel Modder
  • Astonishing Member
  • **********
  • Posts: 164
  • Upvotes: 23
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #69 on: October 20, 2019, 08:16am »
Tony, sometimes when I do something simple to the herostat.cfg, like remove a stateffect from doom to resolve a conflict, I'll get the following error:

Generating herostat with 36 characters, please wait...
Compiling: herostat.xml to herostat.xmlb
parm 1 or { [ ( expected
[WinError 2] The system cannot find the file specified: 'herostat.xmlb' -> 'C:\\\\Program Files (x86)\\\\Activision\\\\Marvel - Ultimate Alliance\\\\data\\\\herostat.xmlb'

Do you know what would cause this?
« Last Edit: October 20, 2019, 10:11am by scottsum »
Great leaders do not seek power.  They have power thrust upon them.

My mods:
http://marvelmods.com/forum/index.php/topic,10385.0.html

Offline scottsum

  • Marvel Modder
  • Astonishing Member
  • **********
  • Posts: 164
  • Upvotes: 23
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #70 on: October 20, 2019, 10:13am »
p.s.

Oddly, in addition to the above edit that made openheroselect not work, it did work when I took the editing even further by removing the following lines:

      Race {
      name = Mutant ;
      }

      Race {
      name = XMen ;
      }

Great leaders do not seek power.  They have power thrust upon them.

My mods:
http://marvelmods.com/forum/index.php/topic,10385.0.html

Offline Tony Stark

  • Marvel Modder
  • Incredible Member
  • **********
  • Posts: 1299
  • Upvotes: 66
  • Pizza Time!
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #71 on: October 21, 2019, 12:45pm »
Not sure, to be honest. It might be confused with opening and closing braces. If you want to send me the herostat.cfg that broke it, I can try to debug it and find a fix.

Offline scottsum

  • Marvel Modder
  • Astonishing Member
  • **********
  • Posts: 164
  • Upvotes: 23
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #72 on: October 22, 2019, 07:35pm »
Not sure, to be honest. It might be confused with opening and closing braces. If you want to send me the herostat.cfg that broke it, I can try to debug it and find a fix.

I sent you a PM with a download link.
Great leaders do not seek power.  They have power thrust upon them.

My mods:
http://marvelmods.com/forum/index.php/topic,10385.0.html

Offline Tony Stark

  • Marvel Modder
  • Incredible Member
  • **********
  • Posts: 1299
  • Upvotes: 66
  • Pizza Time!
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #73 on: October 23, 2019, 08:31pm »
Cool, I'll take a look when I can. It may be a couple weeks until I can upload a fix; I won't have internet for a couple of weeks.

Offline scottsum

  • Marvel Modder
  • Astonishing Member
  • **********
  • Posts: 164
  • Upvotes: 23
Re: OpenHeroSelect (Includes support for the 36 Character Mod!)
« Reply #74 on: October 24, 2019, 07:31am »
Cool, I'll take a look when I can. It may be a couple weeks until I can upload a fix; I won't have internet for a couple of weeks.
That's cool, I've worked around it for now.  At this point it's more just to know if I did something wrong or if it really is some kind of bug.  Definitely not at all urgent.
Great leaders do not seek power.  They have power thrust upon them.

My mods:
http://marvelmods.com/forum/index.php/topic,10385.0.html